Året som gått - 2021


Säsongen startade i början av maj för min del, jag hade varit på batterifabriken under vintern som alltiallo tillsammans med Erik och vår Case 210:a.


Starten blev ett ledningsbyte mellan en fastighet och vägen på Morön i Skellefteå. Sedan har egentligen olika schakter för grundläggning av hus och stugor avlöst varandra, olika spännande projekt från bara lera och "gungfly" till att fylla upp ytor med granulering 1,5 meter för nästa grundläggning.


Vi har haft ett gott samarbete med olika lokala byggfirmor som Kåge Bygg & Design, Erik Gustafsson  Bygg och Furustugan bl.a. Det är oerhört roligt få ta sig an dessa utmaningar.


Vi fick även hälsa en ny medarbetare välkommen till teamet i mitten av maj, Tobias Sandström som har funnit sig väl till rätta och jobbar å sliter.

Vi hoppas att ”Tobbe” ska trivas framåt och utvecklas inom alla områden.


Nytt för året är att vi har tagit på oss att ploga en del i Byskeområdet, det känns också som ett steg framåt.


Slutligen en lite tråkigare händelse, Erik som har kört vår Case på Northvolt har av personliga skäl valt att sluta vilket vi tycker är tråkigt men får ändå önska honom allt gott och lycka till i framtiden med nya projekt.


Vill också passa på att presentera

Oskar Eriksson,som blir en del av

vårt team nu efter nyår.


Varmt välkommen till oss Oskar!
Gott Nytt År
// Jörgen

Jag började jobba i mitten av maj, det har varit mycket nya och spännande jobb. Tiden har bara flugit iväg.


Trivs jättebra på Heyab och jag ser verkligen fram emot 2022 och vad det har att erbjuda för spännande projekt.


Finns många trevliga minnen från året, alla trevliga människor man träffat, platser man besökt och allt nytt man lärt sig.


Så tack alla för ett bra år så hoppas vi på nya utmaningar till nästa.


Gott nytt år

//Tobbe

Denna säsong startade för min del redan lite smått i maj, på ledig tid ifrån skolan så hjälpte jag till, både kvällar och helger.


Sedan i mitten på juni när skolan var slut så började jag att jobba på riktigt.


Jag har mestadels jobbat med Tobbe i sommar, väldigt olika jobb, bland annat att sätta kantsten men även dräneringar mm.


Nu till vintern när vår nya hjullastare kom så har jag styrt spakarna på den ganska mycket. Både plogning och sandning men även lite andra pyssel.


Jag har fått lära mig mycket nytt och även utvecklat gamla kunskaper under året.


Med det så vill jag tacka alla för ett bra år och önska er ett
Gott Nytt År!

//Emil

Detta år fortsatte jag ute på Northvolt med Case 210 där vi (HEYAB) gör markarbete för husen till etapp ett.


För det mesta har jag fått vara inomhus och gräva. Vilket är väldigt skönt under vintertid. Grävjobben har inneburit mestadels plintar och golvjusteringar men även lite VA och el.


Till sommaren blev det en mera blandad kompott av jobb både utomhus och inomhus. Lastramper och randisolering har bl a varit sysselsättning utomhus.


Det är ett stort projekt som pågår ute på Northvolts område. Man förstår inte riktigt förrän man själv är på plats bland dessa gigantiska byggnader och ytor. Det är häftigt att ha fått vara med om det.


Jag sammanfattar detta år som att det ändå trots pandemin har gått bra. Vi i vårat team som jag har ingått i, blev aldrig direkt drabbade av dessa utbrott som varit och Northvolt införde både testning och vaccination som krav.Jag har valt att tacka för mig och vill rikta ett stort tack till Jörgen och Lillemor. Ni är fantastiska.


Tackar även kunder åt HEYAB som visat stort förtroende.Gott Nytt År
//Erik

Hundåret 2021

Jag vill börja med att tacka mina hundägarcoacher, Josefine, Maria och Alvin, ni har gjort ett grymt jobb under hela 2021!


Ett speciellt tack även till våra fantastiska gästbloggare på Heyabhund.com under åren 2020-2021, klicka på deras namn för att komma direkt till något av deras blogginlägg:


Barbro Börjesson, Karin Israelsson, Heléne Lundmark, Jeanette Karppinen, Andreas Lundmark, Fredrik Lindfors, Emma Nilsson, Eila Nilsson, Alexandra Sgier, Petra Andersson, Jenny Blomkvist, Ingela Lindfors, Anna Burström och Patrik Bertilsson.2021 var året då pandemin satte käppar i hjulet för mycket av vår verksamhet, men vi gav inte upp utan vi ställde om! Vi har kört digitala hundägarutbidningar i apportering, klickeroch inkallning samt att Alvin kört en egen digital trickskurs för barn med hund under vårvintern.


Jag körde även en digital webutbildning i apportering för Västerbottens Vorstehklubb.


Maria Eklund började under 2021 som hundägarcoach för HEYAB hund och har under året hunnit med att ha flertalet kurser.


Hos oss på HEYAB hund har vi under året även hunnit med att ha flertalet fysiska kurser så fort pandemin tillät detta. Vi har haft valpkurser, jaktlydnadskurs, spårkurser, allmänlydnadskurser, privata träningstillfällen, trickskurser, tävlingslydnadskurser, rallylydnadskurser mm. Självklart har vi tänkt på smittspridningen och varit måna om att ha ett begränsat antal deltagare, hållit avstånd och inte deltagit om vi varit sjuka.


Vi på Hund & Entreprenad Ytterstfors AB har även varit med och sponsrat Skellefteå Brukshundklubbs nya träningshall med maskinarbete tillsammans med Tommys Transport.


Ideéllt arbete under våren 2021 tillsammans med Fredrik Lindfors för Västerbottens Vorstehklubb där vi anordnat eftersöksträningar för klubbens medlemmar.


Under sommarens semester så åkte vi ner till Skåne och hälsade på både kullsyskon till en av våra hundar och även uppfödaren till två av våra fyrbeningar. En härlig paus i sommarvärmen.


Vi har självklart också hunnit med att jaga skogsfågel under hösten, det har varit en härlig höst med mycket tid i skog och mark med goda vänner och hundar. Jörgen har gått eftersöksprov och jaktprov med Dunder under hösten med fina resultat.Nu under senhösten/början av vintern blev en av våra hundar sjuk i akut bukspottkörtelinflammation. Det var en riktig pärs, men med helt fantastisk vård av de bästa på Distriktsveterinärerna i Skellefteå så tillfrisknade han snabbt och är nu tillbaka och fit for fight. Vi tränar för fullt för att prova på att tävla i lydnad till våren, kan bli appell eller startklass, vi har inte bestämt oss riktigt än.


Under december månad har vi på HEYAB hund, enligt tradition, kört vår digitala julkalender, superkul att så många deltagit. Vilka fantastiska hundar ni har!!


Julkalendern hittar ni genom att klicka här, då kommer ni till vårt Instagramkonto.

Följ oss gärna även där!


Jag vill tacka året 2021 för alla fantastiska samtal och möten med flertalet underbara hundägare. Ni har gjort hundåret 2021 till ett år att minnas tillbaka till med glädje.


Det ska vara kul att träna hund och kul har vi haft under 2021!!


Nu håller vi tummarna att 2022 blir minst lika bra som 2021!


Vår vision är Hund för Alla och med de orden så vill vi på HEYAB hund önska er alla ett gott slut på 2021 & ett riktigt Gott Nytt År & Välkommen 2022!!


//Lillemor

Några ord från Josefine om Hundåret 2021

I början av året tränade jag och Vegas mest för tjänsten i Hemvärnet.


Tillsammans med Lillemor hölls digitala kurser i inkallning, apportering och klicker.


Till våren fokuserade vi mest att träna inför brukstävling.

Jag påbörjade även en domar-utbildning mot bruksdomare på Skellefteå Brukshundklubb.


Vid sidan om detta höll jag i lydnads-kurser och spårkurser i Heyabs regi.


Under sommaren fortsatte vi träningen inför tävling. Till hösten tävlade vi men blev tvungna att bryta då vi tjorvade bort oss i spåret.


Under hösten fortsatte jag hålla kurs i tävlingslydnad och spår.


Det blev november och en schäferkull kom till världen.


Jag tackar för året 2021 och ser fram emot en schäfervalp och kommande träningar, göra klart domar-utbildningen och att fortsätta träna med Vegas för tjänst, tävling och grunda schäfervalpen i lydnad och spår.


Tack för 2021!


Nu sätter vi nya mål för 2022, hoppas vi ses!


Gott nytt år!
//Josefine

Några ord från Maria om Hundåret 2021


Kiwi: Har haft en valpkull. Gått en fantastisk bra lydnadskurs. Tävlat lite rallylydnad och fått sitt första kvalificerat resultat i mästarklass.


Mål 2022:
– Rallylydnads Champion.
– Träna mer stadga, lydnad och viltspår.
– Hoppas på utställningar.


Cookie: Vi har mest hållit på med tricks. Hon har tagit diplom NTD-ETD, och blev Trick Dog Champion när hon var 4 månader. Vi går nu valp, och Agility kurs.


Mål 2022: Vi ska testa oss fram och se vad som är roligast för oss, troligtvis tänker vi börja tävla rallylydnad och testa på lite viltspår.

Jag har även gått några utbildningar och kurser detta år:

– Trick Dog instruktör
– Hundägar certifikat
– Animal actor certified evaluator
– Tävlingssekreterare Rallylydnad
– Skrivare Rallylydnad


Har även hållit tricks-, rallylydnad- och valpkurser här på HEYAB. Tack för det här året!


Ser framemot att 2022 ska bli ett riktigt roligt hundår.


Gott nytt år!
//Maria

Några ord från Alvin om Hundåret 2021


I början av det här året så tränade jag mycket tricks med Dunder för att jag ville att han skulle bli en trickshund vilket vi också lyckades med. Dunder har tagit tricksdiplom NTD Master och ITD Master Trick Dog.


Jag har även kört tricksutmaningar med fler av våra hundar och tillsammans med Giri har vi fått tricksdiplom NTD och med Buzan har vi fått tricksdiplom NTD.


Sen mer mot våren hade jag en egen digital trickskurs.


Sen fick jag och min mamma veta att jag skulle få en egen hund, en borderterrier.


På försommaren gick jag en trickskurs tillsammans med Dunder hos en som heter Maria och efter några dagar när den var slut så fick jag min hund. Jag fick min hund den dagen jag slutatde skolan innan sommarlovet.


Jag min mamma och pappa for också och träffade min hunds uppfödare hon var jättetrevlig.


På sommaren tränade jag också lite agility med Buzan. Till hösten så började jag att träna tricks igen och så började jag gå på onsdagsträningar på Skellefteå Brukshundklubb med en av mina systrar. Jag tyckte att det var så roligt så jag började att gå på hundungdom i Skellefteå.


Nu mer mot slutet av detta fantastiska år så har jag börjat att träna ganska mycket agility i Skellefteå Brukshundklubbs nya hundhall.


Jag vill tacka detta år och alla som jag fått hjälp och pepp av att träna mer. Hälsningar av Alvin!


Hoppas att du har haft ett bra år och kommer ha ett bra nytt år.


GOTT NYTT ÅR!!!!
//Alvin