Lillemor Lindberg

Ägare/hundägarcoach, ansvarig för Hundutbildningar


Kvinna, mamma, matte med många järn i elden. Målsättning: Hund för Alla!

När jag inte arbetar så gillar jag att umgås med familjen, vistas ute i naturen, jaga, åka skidor både på längden och på tvären. Vara i stugan och njuta av livet!


Har ca 30 års erfarenhet av hund, hundägarutbildning och problemlösningar av alla de slag.


Erfarenheterna av hund och  hundträning sträcker sig tillbaka till början av nittiotalet när jag skaffade min första hund, schäfertiken Bitte. Snart flyttade även rottweilerhanen, Zorro, in i familjen. Med dessa och även kommande hundar har jag tränat och tävlat i allt från lydnad/bruks såsom sök/spår/skydd, till räddning. I hundstallet har även funnits två räddningshundar och godkända eftersökshundar gentemot Polisen. Dessa hundar deltog i ”skarpt läge” och återfann i slutet av nittiotalet två försvunna personer i Skellefteåområdet.


För ca 10 år sedan så bytte vårt hundägande riktning och vi skaffade oss vår första stående fågelhund. Håller fortfarande på att lära mig allt om praktisk jakt, jaktprov och träning för stående jaktbrukshundar. I dagsläget finns fyra strävhårig vorsteh i hushållet samt en borderterriertik som yngste sonen tränar med.  Är ni nyfikna på vad vi hittar på, så följ med på vår resa genom att prenumerera på Hundträning med Alvin på YouTube eller följ våra konton på  Facebook och Instagram.

" -Den dagen då man tror sig vara fullärd, då tror jag att man ska sluta med hund och byta utmaningar här i livet!"

 

Jag har i många år arbetat som räddningshundinstruktör, allmän- och tävlingslydnadsinstruktör och även specialinstruktör för hundägare med problemhundar inom Svenska Brukshundklubben.  Jag har gått flertalet specifika utbildningar genom SBK och därigenom nått värdefulla kunskaper om såväl hundar som människor och ledarskap. Arbete med problemhundar är ett projekt som legat mig varmt om hjärtat under en lång tid.


Att som instruktör få tillhandahålla verktyg till hundägare och hundar för att skapa ett förtroligt och fungerande samarbete ser jag som en lika meningsfull som självklar uppgift i mitt arbete.


//Lillemor